Prednosti drvenog namještaja

El Company d.o.o > Blogs > Prednosti drvenog namještaja

Prednosti drvenog namještaja

U kući nema sobe u kojoj drveni namještaj ne dodaje toplinu, bogatstvo, udobnost i finoću. Blagodati drvenog namještaja u kući - stolovi, stolice, okviri kreveta, ormarići, komode, ormari, pa čak i ukrasi - ne mogu se precijeniti. Što je najvažnije, drvo posjeduje neusporedivu kombinaciju vizualne privlačnosti i strukturne cjelovitosti s kojom se ne može mjeriti nijedan drugi materijal.

Drvo, kao komponenta dizajna enterijera nadahnutog prirodom, ima sposobnost da transformiše raspoloženje sobe ili cijele kuće, izazivajući toplu, privlačnu atmosferu i istinski 'organski' osjećaj. Uz to, to nije pomodnost - ovaj se materijal stoljećima generacija koristi za izradu namještaja i kao takav posjeduje neusporedivu bezvremenu konstantu.

Iako će cjelovita lista svih razloga zašto je drvo najbolji materijal za namještaj biti podugačka, evo nekoliko glavnih načina na koje će bilo koja shema namještaja imati koristi od dodavanja drvenog dodira.

Trajnost

Drvo je prirodno izdržljiv i čvrst materijal koji je idealna opcija za one koji traže dugotrajan namještaj. Ako odaberete tvrdo drvo (poput australijskog hrasta, crnog drveta ili jarre) ili meko drvo (poput obruča, borovine celera ili pinus radiata), dobro izrađena drvena stolica ili radni stol ima postojanu stabilnost i pouzdanost.

Ova dugovječnost znači da je drveni namještaj izvanredna vrijednost za novac - a ako ikada odlučite prodati komad, dobro napravljen, njegovani namještaj vremenom zadržava vrijednost.

Uz to, trajnost garantira lakoću održavanja. Depilacija, poliranje i podmazivanje potrebni su samo sporadično i jednostavna su metoda.

Izgled i osjećaj

Kao što je prethodno rečeno, drvo može dati osjećaj integriteta i elegancije bilo kojoj sobi, bilo da je svjetlije boje ili bogatije tamnijim nijansama. A kada ga dizajnira profesionalni umjetnik, sposobnost dizajnerske kreativnosti da poboljša umjetničku privlačnost komada namještaja je neograničena.

Drveni namještaj također može značajno doprinijeti stvaranju unutarnjeg osjećaja prirodnog svijeta. Ako živite u gradskoj stambenoj zgradi s velikom gustoćom stanovnika, željet ćete njegovati osjećaj prirode u svojoj dnevnoj sobi. Drvo je idealan materijal za to zbog svog širokog spektra boja i fascinantnih uzoraka zrna i vlakana. Pored toga, drvo može odmah uliti toplotu u inače sterilno okruženje.

Trajnost

Kada je drvo odgovorno nabavljeno i certificirano, izvrstan je izbor za održivost, što ga čini ekološkim načinom opremanja doma.

Drvo odgovornog izvora jedini je dostupan zeleni građevinski materijal - stabla ubrana za njihovo drvo mogu se nadopuniti novim razvojem. Uz to, emisija ugljika povezana s proizvodnjom i preradom proizvoda od drveta znatno je manja od one povezane s ostalim građevinskim materijalima. Uz to, budući da je do 50% suve mase drva ugljik, oni imaju sposobnost skladištenja ugljika, što je presudno u borbi protiv klimatskih promjena.

Još jedan način na koji je drvo održiv izbor jest da vam omogućava da ‘kupujete lokalno’ od zanatskih grupa u vašem susjedstvu. Ovo pruža priliku da se pomogne ne samo lokalnoj drvnoj industriji, već i lokalnoj ekonomiji.

Raznolikost

Budući da drvo dolazi u tako širokoj paleti boja i tonova, postoji velika raznolikost u pogledu stila i izgleda. Da ne spominjem suptilne, a očigledne varijacije u zrnu i teksturi različitih organizama i posjekotina.

Osim stvarnog materijala, dostupne su i dodatne varijacije u tome što svaki proizvođač namještaja - posebno ako kupujete od neovisnog majstora - ima jedinstvenu perspektivu dizajna, ovisno o vrsti namještaja koji se gradi i o vašim ličnim željama (vašim i njihovim) ). Što se tiče drvenog namještaja, malo je jednoličnosti i dovoljno prostora za dizajnersku kreativnost kako bi se osigurao jedinstveni predmet.

Prilagodljivost

U poređenju sa mnogim drugim materijalima, drvo izgleda dobro u gotovo svakom okruženju. Drveni namještaj dopunjuje svaku dizajnersku shemu, bilo modernu ili rustikalnu, a razne vrste skladno se kombiniraju u jednom prostoru ili domu. Razmislite o pjegavoj gumi ili crvenoj gumi za veliki trpezarijski stol, a borovini za komodu; u oba slučaja, ovi drveni tonovi daju zrak elegancije bez napora svakom domu.

Prirodno, njegova prilagodljivost se proteže i na otvorenom. Kada se tretiraju uljima kako bi ih zaštitili od elemenata, drveni namještaj poput jarrah i tretiranog bora izgledat će zapanjujuće u vrtu ili na verandi.

bs_BABosanski